A Shop-fiók és az adatok kezelése

A Shop-fiók tárolja a kapcsolattartási adatait, és csatlakozik a Shop Payhez, a rendeléskövetéshez, valamint a vásárlási funkciókhoz. Ezen az oldalon a fiókadatok frissítéséről, a Shop Payről való leiratkozásról, a Shop-fiók törléséről és a személyes adatok Shopból való törléséről olvashat.

A Shop-fiók adatainak frissítése

A Shop-fiók adatai közé tartozik az e-mail-címe, a telefonszáma és a neve.

A Shop-fiókhoz tartozó e-mail-cím módosítása

Az e-mail-cím a Shop-fiók egyedi azonosítója, és nem módosítható. Ha másik e-mail-címet szeretne használni a Shophoz, hozzon létre egy új fiókot, majd törölje a meglévőt.

A Shop-fiókhoz tartozó telefonszám módosítása

A Shop-fiókhoz tartozó telefonszám módosításáról a Shop Pay-telefonszám módosítása című részben olvashat bővebben.

A név frissítése a Shopban

A Shop-fiókhoz társított név a fiók azonosítására szolgál bejelentkezéskor, és szinkronizálódik az online áruházakkal, amikor a Shoppal bejelentkezik a vásárlói fiókjába. Utó- és vezetéknevét a Shop-fiókjából a Shop alkalmazásban vagy a Shop webhelyén frissítheti.

Lépések:

Shop alkalmazás
  1. A Shop alkalmazás home fülén koppintson a Fiók ikonra.

  2. Koppintson a profilkártyájára.

  3. Koppintson a Keresztnév vagy a Vezetéknév mezőre.

  4. Módosítsa a nevét, majd koppintson a Mentés gombra.

Böngésző
  1. Egy böngészőben jelentkezzen be a Shop fiókjába.

  2. Kattintson a Fiók ikonra, majd a Profil lehetőségre.

  3. Kattintson a Keresztnév vagy a Vezetéknév mezőre.

  4. Módosítsa a nevét, majd kattintson a Mentés gombra.

Leiratkozás a Shop Payről vagy a Shop-fiók törlése

A Shop Payről való leiratkozás és a Shop-fiók törlése két különböző művelet. Mielőtt módosításokat végezne a Shop-fiókján, tekintse át mindkét részt, és döntse el, hogy a Shop Payről szeretne-e leiratkozni, vagy a Shop-fiókot kívánja törölni.

Leiratkozás a Shop Payről

Akkor iratkozzon le a Shop Payről, ha a továbbiakban nem szeretné fizetési módként használni a Shop Payt, de továbbra is meg kívánja tartani a Shop-fiókját a rendeléskövetéshez és a vásárlásokhoz.

Amikor leiratkozik a Shop Payről, a rendszer törli a telefonszámát és a tárolt adatait a Shop Payből. A továbbiakban nem fog hozzáférni az alábbi funkciókhoz:

  • Gyorsított pénztár azokban az üzletekben, amelyek a Shop Payt fizetési módként kínálják
  • Shop Cash gyűjtése
  • Hozzáférés a megszerzett, még fennmaradó Shop Cash-egyenleghez
  • Shop Pay Installments

Ettől függetlenül a Shopot továbbra is használhatja a rendelései nyomon követésére és vásárlásra. Ha a leiratkozást követően ismét használni szeretné a Shop Payt, jelentkezzen be a Shopba az e-mail-címével és a telefonszámával.

A Shop Payről való leiratkozáshoz adja meg mobilszámát a Shop Pay leiratkozási űrlapján, majd koppintson a Kérelem beküldése gombra.

A Shop-fiók törlése

Akkor törölje a Shop-fiókját, ha már nem szeretné használni azt, illetve a Shop Payt, a rendeléskövetést, vagy a Shop alkalmazás vásárlási funkcióit.

A Shop-fiók törlésével eltávolítja az e-mail-címét, a telefonszámát és más adatait a Shopból. A Shop-fiók törlését követően többé nem férhet hozzá az alábbi funkciókhoz:

A Shop-fiók törlése nem törli a személyes adatokat azokból az üzletekből, ahol vásárolt. Ha a fiók törlése után ismét használni szeretné a Shopot, új Shop-fiókot kell létrehoznia.

A Shop-fiókját a Shop alkalmazásban vagy a böngészőben törölheti.

Lépések:

Shop alkalmazás
  1. A Shop alkalmazás home fülén koppintson a Fiók ikonra.

  2. Koppintson az Adatok és adatvédelem lehetőségre.

  3. Koppintson a Fiók törlése > Fiók törlése lehetőségre.

  4. A Biztosan törölni szeretné a fiókját? párbeszédpanelen koppintson a Fiók törlése gombra.

Böngésző

Ha böngésző használatával szeretné törölni a Shop-fiókját, jelentkezzen be a Shop-fiókjába a https://shop.app/opt-out címen, és kövesse az utasításokat a fiókja törléséhez.

Személyes adatok törlése a Shopból

Ha használja a Shopot vagy a Shop Payt, és szeretné törölni a személyes adatait, lépjen a Shopify adatvédelmi vezérlők oldalára, és kattintson az Adataim törlése gombra. Ezzel nem törli a személyes adatait azokból az üzletekből, ahol korábban vásárolt.