Synchronizacja koszyka

Twój koszyk zakupów synchronizuje się w obu kierunkach między uczestniczącymi w programie sklepami online a platformą Shop. Koszyk otwarty w sklepie online jest synchronizowany z Shop, a koszyk utworzony w aplikacji Shop lub na stronie internetowej Shop jest synchronizowany z tym sklepem online. Aktualizacje koszyka są uwzględniane w obu miejscach, a koszyk pozostaje przypisany do Ciebie przy zmianie urządzeń.

Gdy zalogujesz się przez Shop lub utworzysz konto Shop, koszyki otwarte wcześniej w uczestniczących w programie sklepach online podczas poprzednich odwiedzin również mogą zostać zsynchronizowane z Shop — a nie tylko koszyki z bieżącej sesji.

Synchronizacja koszyka

Koszyk zakupów synchronizuje się między sesjami w uczestniczących sklepach online, w aplikacji Shop oraz na stronie internetowej Shop, gdy wykonasz jedną z poniższych czynności:

  • Wybór Shop Pay jako metody płatności w koszyku lub przy realizacji zakupu.
  • Zaloguj się na swoje konto klienta w uczestniczącym sklepie online za pomocą Shop. W niektórych sklepach online logowanie się przy użyciu adresu e-mail przypisanego do konta Shop również synchronizuje Twój koszyk.
  • Odwiedź sklep online biorący udział w programie po uprzednim zalogowaniu się w aplikacji Shop podczas innej sesji przeglądarki, niezależnie od tego, czy masz aktywną sesję na koncie Shop w tym sklepie online.

Kwestie do rozważenia dotyczące synchronizacji koszyka

Zapoznaj się z następującymi kwestiami dotyczącymi synchronizacji koszyka:

  • Jednocześnie synchronizowany jest tylko jeden koszyk. Jeśli masz już koszyk w miejscu robienia zakupów, nie zostanie on zastąpiony, a Twoje koszyki nie zostaną połączone.
  • Aby można było kupić produkty, muszą być one dostępne tam, gdzie robisz zakupy. Pozycja, która jest dostępna wyłącznie w aplikacji Shop, nadal może zostać zsynchronizowana z koszykiem w sklepie online, ale nie możesz jej w nim kupić.
  • Synchronizacja koszyków może podlegać ograniczeniom regionalnym. Jeśli robisz zakupy w innym regionie niż ten, w którym utworzono Twój koszyk, może on nie zostać przeniesiony.
Potrzebujesz więcej pomocy?Porozmawiaj z nami na czacie