Управление на свързаните акаунти
Акаунтите и приложенията могат да бъдат свързани към Shop по следните различни начини:
- Можете ръчно да свържете акаунти в Gmail или Outlook, за да проследявате поръчки по имейл.
- Връзка с Meta се създава, когато влезете в акаунта си в Shop от приложение на Meta.
- Shop Minis се свързват, когато им предоставите разрешение за достъп до акаунта си.
Можете да управлявате всички тези връзки във Връзки от екрана на акаунта си.
На тази страница
Свързване на допълнителни имейл акаунти към Shop
След като създадете акаунт в Shop, можете да свържете допълнителни имейл акаунти в Gmail или Outlook, които да използвате като източници за автоматично проследяване на поръчки.
Стъпки:
От приложението Shop в раздела
докоснете иконата Акаунт.
Докоснете Връзки.
В секцията Свързване на нов акаунт направете някое от следните:
- За да свържете акаунт в Gmail, докоснете Gmail.
- За да свържете акаунт в Outlook, докоснете Outlook.
- Докоснете Продължаване и след това следвайте подканите, за да влезете в акаунта си.
Влизане в акаунта в Shop през Meta
Когато влезете в акаунта си в Shop от магазин в Shopify в приложение или платформа на Meta, като Instagram или Facebook, Вие се свързвате с Meta. Meta съхранява защитен токен, свързан с Вашия акаунт в Shop, който Ви държи влезли в акаунта в Shop в рамките на Meta, без да е необходимо всеки път да потвърждавате самоличността си отново.
Можете да изключите постоянното влизане в акаунта в Shop с Meta по всяко време, като прекратите връзката му със Shop. Това ще Ви отпише от бъдещи сесии в приложенията на Meta.
Прекратяване на връзката на акаунт или Shop Mini със Shop
Можете да прекратите връзката на вторичен имейл акаунт, акаунт в Meta или Shop Mini със Shop.
Стъпки:
От приложението Shop в раздела
докоснете иконата Акаунт.
Докоснете Връзки.
В секцията Вашите свързани акаунти направете някое от следните:
- За да прекратите връзката на имейл или акаунт в Meta, докоснете имейл адреса или акаунта в Meta, който искате да премахнете, и след това докоснете Прекратяване на връзката на акаунта.
- За да отмените достъпа на Shop Mini, докоснете Shop Mini, което искате да управлявате, и след това докоснете Отмяна на достъпа.