Synkronisering av varukorg
Din varukorg synkroniseras åt båda hållen mellan deltagande webbshoppar och Shop. En varukorg som du påbörjar i en webbshop synkroniseras till Shop, och en varukorg som du påbörjar i Shop-appen eller på Shops webbplats synkroniseras tillbaka till webbshoppen. Uppdateringar i varukorgen tillämpas på båda platserna, och din varukorg följer med dig när du byter enhet.
När du loggar in med Shop eller skapar ett Shop-konto kan även varukorgar som du tidigare påbörjat i deltagande webbshoppar under tidigare besök synkroniseras till Shop, inte bara varukorgar från din nuvarande session.
Synkronisering av din varukorg
Din varukorg synkroniseras mellan dina sessioner i deltagande webbshopar, Shop-appen och Shop-webbplatsen när du gör något av följande:
- Väljer Shop Pay som betalningsmetod i varukorgen eller i kassan.
- Logga in på ditt kundkonto i en deltagande webbshop med Shop. I vissa webbshoppar synkroniseras även din varukorg om du loggar in med e-postadressen för ditt Shop-konto.
- Besök en deltagande webbshop efter att du har loggat in med Shop under en annan webbläsarsession, oavsett om du är inloggad med ditt Shop-konto i den webbshoppen eller inte.
Att tänka på vid synkronisering av din varukorg
Tänk på följande när det gäller synkronisering av din varukorg:
- Endast en varukorg synkroniseras åt gången. Om du redan har en varukorg där du handlar ersätts inte den varukorgen och dina varukorgar slås inte ihop.
- För att du ska kunna köpa produkter måste de vara tillgängliga där du handlar. En artikel som är exklusiv för Shop kan ändå synkroniseras till din varukorg i webbshoppen, men du kan inte köpa den där.
- Synkronisering av varukorgar kan begränsas per region. Om du handlar från en annan region än den där varukorgen skapades är det inte säkert att din varukorg följer med.