Синхронизиране на пазарската количка
Вашата пазарска количка се синхронизира и в двете посоки между участващите онлайн магазини и Shop. Количка, която създадете в онлайн магазин, се синхронизира с Shop, а количка, която създадете в приложението Shop или на уебсайта на Shop, се синхронизира обратно с този онлайн магазин. Актуализациите на количката се прилагат и на двете места и количката Ви се пренася, когато смените устройствата.
Когато влезете в акаунт чрез Shop или създадете акаунт в Shop, колички, които сте създали преди това в участващи онлайн магазини по време на по-ранни посещения, също могат да се синхронизират с Shop, а не само количките от текущата Ви сесия.
На тази страница
Синхронизиране на Вашата пазарска количка
Пазарската Ви количка се синхронизира между сесиите Ви в участващи онлайн магазини, приложението Shop и уебсайта на Shop, когато извършите някое от следните действия:
- Изберете Shop Pay като начин на плащане в количката или при плащане.
- Влезте в клиентския си акаунт в участващ онлайн магазин чрез Shop. В някои онлайн магазини влизането с имейл адреса за Вашия акаунт в Shop също синхронизира Вашата количка.
- Посетете участващ онлайн магазин, след като сте влезли в акаунт чрез Shop по време на друга сесия на браузъра, независимо дали сте влезли с акаунта си в Shop в този онлайн магазин.
Съображения за синхронизиране на Вашата пазарска количка
Прегледайте следните съображения относно синхронизирането на Вашата пазарска количка:
- Синхронизира се само една количка едновременно. Ако вече имате количка там, където пазарувате, тя не се заменя и Вашите колички не се обединяват.
- Продуктите трябва да са налични там, където пазарувате, за да можете да ги купите. Артикул, който е ексклузивен за Shop, все пак може да се синхронизира с количката на Вашия онлайн магазин, но Вие не можете да го купите оттам.
- Синхронизирането на количката може да бъде ограничено по регион. Ако пазарувате от различен регион от този, в който е създадена количката Ви, тя може да не се пренесе с Вас.